OWI Zala Bt.  

Cégprofil


A vállalkozás politikája

Az OWI egy középméretű családi vállalkozás: örökségünk kötelez bennünket vállalkozásunk fenntartására a következő generációk számára, ezért üzleti tevékenységünk a hosszú távú célok elérésére összpontosít.  A fenntarthatóság érdekében törekszünk a hagyományok és az innováció megfelelő kombinációjára. Üzleti célunk az erős, megbízható kapcsolat partnereinkkel.
Célunk a költségtudatos gazdálkodás, termékeinkkel és szolgáltatásinkkal a mindenkori megfelelés a vevőink által támasztott követelményeknek. Eredményesen szeretnénk tevékenységünket folytatni, befektetett tőkénket a jövőnk érdekében szeretnénk kamatoztatni.

Környezet, ökológia

Legfőbb alapanyagunk, a hámozási rönkfa beszerzése során nagy hangsúlyt fektetünk annak származásának ellenőrzésére. Célunk az illegális, a jogi előírások megsértésével, vagy a természetvédelmi értékeket sértő kitermelésekből származó alapanyagok, ill. a genetikailag módosított anyagok beszerzésből történő kizárása. Az alapanyagok ellenőrzésére cégünk elkötelezte magát az FSC® szabvány bevezetésére, fenntartása és folyamatos fejlesztésére. Termelési célunk az optimális minőségű fa rétegelt idomtermékek (üllőlapok, támlák, székpalástok) gyártása, az elérhető legmagasabb színvonalon, a lehető legkisebb környezeti terhelés mellett. Törekszünk a gyors és pontos kiszolgálás mellett az anyagfelhasználások, selejteződések elemzésére, csökkentésére, a keletkező hulladékok minimalizálására, és a termelés során keletkező káros környezeti hatások elkerülésére. Környezettudatosság vezérel minket az energiagazdálkodás területén is.
A szükséges technológiai hőigényünket saját termelésünk folyamán keletkező hulladék faanyagok hatékony elégetésével nyerjük, a mai kor követelményeinek, és szigorú előírásainak megfelelő hőközpontunkban.